Junts regala els pressupostos municipals de Lleida al PSC

El grup municipal de Junts a Lleida ha regalat l’aprovació dels pressupostos de l’equip de govern lleidatà, que actualment es troba en minoria.

El 22 de desembre el govern de la Paeria de Lleida, encapçalat pel paer en cap Fèlix Larrosa i actualment en minoria va aconseguir aprovar els pressupostos de l’any 2024 amb els vots dels cinc regidors de Junts. Els socialistes van aconseguir recuperar la batllia les passades eleccions del 28 de maig. ERC i Junts van perdre la majoria simple que permetia a Miquel Pueyo (ERC) governar, i Larrosa va ser investit alcalde. Potser el més sorprenent és que superant en vots als dos partits processistes, va quedar el PP de Xavier Palau com a segona força. Tanmateix, la victòria del PSC no assegurava governabilitat i el govern seguia en minoria, amb tan sols nou dels vint-i-set regidors.

Resultats de les eleccions municipals a Lleida del 28 de maig de 2023 – Ràdio Estel

Junts fa de crossa

Junts va treure un 14,5% del vot, que es va traduir en cinc regidors. Els puigdemontistes no preveien donar suport al govern de Larrosa, però després de negociar-hi han accedit a aprovar els pressupostos. Segons Violant Cervera, la portaveu de Junts a la ciutat “Descartem entrar al govern amb PSC. Ens sentim còmodes amb aquesta oposició constructiva i exigent, i el que farem serà mantenir-nos en aquesta posició. Això ens permet asseure i intentar posar-nos d’acord per tirar endavant els projectes”. La secció local de Junts de Lleida es defineix independentista i rebutja l’estat espanyol, tot i això no ha fet fàstics de pactar amb aquells partits que van ser claus per aplicar l’article 155.

-Publicitat-

Les reaccions de l’oposició

La resta de grups del ple de la Paeria de Lleida han votat en contra dels pressupostos. Esquerra Republicana, que governa la diputació amb el PSC, ha titllat el pacte d’antinatura. Jordina Freixanet ha dit que és un pacte “coronat pel Borbó”, ja que el govern socialista va fer instal·lar la imatge de Felip VI altre cop al saló de plens. Per la seva part Xavier Palau, del PP considera que els pressupostos són poc ambiciosos, i tenen clares mancances en els àmbits de neteja, mobilitat, seguretat, social i esportiu. Els Comuns de Lleida s’han mostrat decebuts, i VOX també s’hi ha manifestat en contra.

Finalment, els diferents grups de l’oposició han plantejat diverses esmenes, incloent-hi una esmena a la totalitat per part de VOX i totes han estat rebutjades. A la ciutat de Lleida veiem un altre exemple dels partits del procés aquest cop Junts, pactant els pressupostos i servint de crossa per la governabilitat del PSC.

spot_img

Últimes notícies

Notícies Relacionades