Discriminació lingüística: Un metge exigeix a una pacient que li parli en castellà

La pacient critica la discriminació lingüística que pateix el català en el sector sanitari

Una veïna de Pollença denúncia un nou cas de discriminació lingüística a Mallorca. Ella va acudir dissabte a la nit al centre de salut de la localitat mallorquina per una afectació a un ull. Quan va arribar el seu torn, el metge li va preguntar quin era el motiu de la seva visita.

Tot seguit, la pacient li va començar a explicar el problema que tenia, i mentre parlava, el metge la va interrompre i li va demanar que parlés en castellà.

-Publicitat-

Després de tot, la pacient al final va haver de cedir, i va continuar la seva explicació en llengua castellana, però després es va mostrar molt indignada per la situació que havia hagut de passar. El zelador del centre mèdic va intentar de justificar al metge. Va explicar que aquest feia poc que vivia a Mallorca.

En anglès sí, però en català no

El més absurd de tota aquesta situació és que la pacient, va explicar que abans d’ella, el metge havia atès uns turistes i ho havia fet en anglès. 

Així doncs, amb el seu testimoni, ella ha volgut deixar clar que considera que no és un problema del metge en concret. Ni tampoc de les persones que venen a treballar a l’illa de Mallorca.

Més aviat, ella es queixa d’un sistema sanitari que permet que gent que no entén la llengua de l’illa pugui accedir a una feina d’atenció al públic. I, per tant, que molts catalans continuïn patint discriminació lingüística en el seu propi país.

Els drets lingüístics dels catalans es continuen vulnerant dia rere dia. Amb el cas d’aquest dissabte, ja pugen a tres les vulneracions de drets lingüístics al PAC de Pollença que s’han denunciat en els últims mesos. 

En conclusió, resulta essencial que el català sigui única llengua oficial als Països Catalans per evitar casos com aquests i per aconseguir que la nostra llengua deixi de retrocedir.

spot_img

Últimes notícies

Notícies Relacionades