Els Mossos s’han de desplegar a les estacions de Rodalies del Maresme davant l’onada de delinqüència i vandalisme

El director general dels Mossos d'Esquadra assegura que augmentaran el nombre d'agents per supervisar les estacions i els trens, llocs on es produeixen actes delictius i vandalisme

Els Mossos d’Esquadra tenen previst intensificar la vigilància a les estacions de Rodalies de Mataró i del Maresme, les quals s’han convertit en un focus de delictes, vandalisme i conflictes en els últims anys. Així ho va anunciar en una entrevista amb TVMataró la setmana passada el director dels Mossos, Pere Ferrer.

Estacions com la de Mataró s’han convertit en un focus d’inseguretat. Caracteritzat per robatoris, intimidació, enfrontaments i altres problemes de convivència. Els diversos cossos policials que treballen a la ciutat han establert dispositius conjunts de manera regular.

-Publicitat-

‘Patrulles ciutadanes’ davant la creixent inseguretat

Fins i tot s’han organitzat ‘patrulles ciutadanes’, formades per veïns que estan cansats dels problemes que s’hi viuen.

Els combois dels trens també són una font de problemes. Tal com han denunciat nombroses vegades els vigilants de seguretat de Renfe.  A la R1 —una línia especialment conflictiva els caps de setmana per la gran quantitat de “joves” que utilitzen el tren del Maresme per anar a les discoteques de la zona— s’han registrat diverses agressions a aquests agents de seguretat.

Davant de tot plegat, els Mossos d’Esquadra ja havien implementat mesures concretes per identificar i capturar els responsables dels robatoris en els trens i les estacions. Ara, però, es vol anar més enllà i fer que aquesta vigilància sigui permanent, amb patrulles fixes vinculades a la infraestructura ferroviària comarcal.

Els robatoris de coure dificulten el bon funcionament de la R1 al Maresme

Segona va explicar Ferrer, en un termini d’un any i mig els Mossos dotaran de nous policies la Unitat Regional de Transport Urbà de la Regió Metropolitana Nord, que inclou Mataró i el Maresme. Aquesta unitat, semblant a la que opera a Barcelona, té com a objectiu prevenir la comissió de delictes en els trens i les estacions, així com proporcionar una resposta immediata davant d’emergències en aquests àmbits.

“També hi ha una línia estratègica que és garantir el servei de les línies ferroviàries. Darrerament, estem veient robatoris de coure que dificulten la prestació d’aquest servei”, va concloure el director dels Mossos.

spot_img

Últimes notícies

Notícies Relacionades