La Generalitat dona 800.000 euros més a una agència de l’ONU que s’encarrega dels refugiats palestins

Aquesta ajuda que ha atorgat la Generalitat se suma a la que ja va proporcionar el passat octubre de 2023, la qual també va ser de 800.000 euros

L’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, una entitat de la Generalitat de Catalunya, fa des de l’any 2004 que subvenciona l’UNRWA, l’Agència de les Nacions Unides per als refugiats de Palestina.

Ho fa finançant projectes i programes de salut, de suport psicosocial, de resposta a les crides d’emergència, sigui de distribució alimentària o d’elements d’aixopluc a la població refugiada palestina.

-Publicitat-

De fet, el passat mes d’octubre de 2023, el Govern ja va adjudicar un ajut per un valor de 800.000 euros a l’UNRWA amb l’objectiu de donar suport al programa de salut materna-infantil als centres de salut de Deir al-Balah (Gaza) i Askar i Balata (Cisjordània).

A més a més, també va dur a terme una segona contribució extraordinària de 295.000 € per a la distribució alimentària d’emergència a la població de Palestina a la Franja de Gaza després de l’atac de Hamàs a Israel l’octubre del 2023.

Una nova línia d’ajudes s’ha desplegat a principis d’aquest mes de maig

El Govern de la Generalitat d’ERC ha aprovat una contribució de 800.000 euros més a l’UNRWA. Tal i com han comunicat a una recent nota de premsa, ho han fet “per seguir donant resposta a la situació de crisi humanitària als territoris palestins, especialment a la situació d’emergència humanitària a la Franja de Gaza“.

La subvenció cobreix l’emergència de Gaza, però també dona suport al programa de salut sexual i reproductiva de dos camps de refugiats a Cisjordània.

La posició del Govern de la Generalitat és reconèixer l’estat palestí

El Govern condemna els atacs indiscriminats contra la població civil i exigeix l’alliberament dels ostatges, així com un alto el foc immediat i permanent, tal com demana la resolució del Consell de Seguretat de l’ONU i un accés continuat i suficient d’ajut humanitari per respondre a les necessitats immediates de la població civil gazina.

A més, l’executiu català insta al reconeixement de l’estat palestí per avançar cap a una resolució estable del conflicte i insisteix en la necessitat de complir amb el dret internacional humanitari i aturar el comerç d’armes amb Israel.

spot_img

Últimes notícies

Notícies Relacionades