Abascal: “O el dictador a la banqueta, o els que ens oposem a aquest cop a la presó”

El líder de Vox, Santiago Abascal, ha cridat aquest dijous als espanyols a emprendre una «resistència civil ferma i pacífica» contra el pacte d’investidura pactat entre el PSOE i Junts. Avalat per Pedro Sánchez i el “pròfug de la justícia espanyola”, l’expresident català Carles Puigdemont.

Aquest últim serà un dels beneficiats directes de l’amnistia que inclou aquest acord entre els socialistes i els processistes. El pacte serveix també d’avantsala per a la negociació d’un pretès referèndum d’autodeterminació de Catalunya. L’aliança travada entre el PSOE i Junts suposa, segons el parer d’Abascal, un «cop a la democràcia» i «l’abolició de l’estat de dret».

-Publicitat-

Després de fer-se públic els termes del pacte amb el qual Sánchez es garanteix la investidura amb el suport dels independentistes catalans. Abascal ha augurat que Espanya viurà «un període negre en la seva història».

Abascal parla de “Cop contra la democràcia”

És així com, en opinió del president de Vox, l’acord entre PSOE i Junts, que inclou l’amnistia als encausats pel procés des de 2012, «posa en marxa definitivament el cop contra la democràcia». «Els colpistes del PSOE i Junts. Han segellat la seva amenaça a la unitat i la llei amb l’abolició de l’estat de dret. És el principi de la fi de la democràcia i la deslegitimació de les institucions». Ha advertit el líder de Vox en una roda de premsa que ha fet aquest dijous en la seu nacional del seu partit.

Abascal ha animat a «una resistència civil que serà llarga, pacífica i ferma» contra el pacte Sánchez-Puigdemont. Una «resistència» que, segons el president de Vox, «només té una fi. O el dictador a la banqueta, o els que ens oposem a aquest cop a la presó». En aquest context, ha posat l’accent en què la seva formació és «conscient» de les «conseqüències» d’enfrontar-se al president del Govern en funcions, al qual titlla d’«autòcrata».

Així doncs, ha demanat a la població «defensar» els carrers «la convivència i la unió» d’Espanya que proclama la Constitució. I fer-ho a més transcendint partits i ideologies. «No és el moment dels partits, és el moment que els espanyols aparquin les seves diferències partidistes per a defensar el més important». Ha urgit, recalcant el suport del seu partit a totes les mobilitzacions «pacífiques» que s’han produït i continuaran produint-se en les pròximes hores i dies.

spot_img

Últimes notícies

Notícies Relacionades