Detenen un matrimoni algerià amb cinc fills per estafar 140.281 euros en ajudes socials

El matrimoni i els seus cinc fills resideixen a França des del 2014 però continuaven rebent prestacions econòmiques

La Policía Nacional ha detingut a França una parella de nacionalitat algeriana per obtenir fraudulentament 140.281 euros en ajudes socials. En el marc d’una operació en col·laboració amb la Policia Francesa, la policia espanyola ha detingut el matrimoni algerià per un delicte contra la Hisenda Pública i la Seguretat Social. La detenció s’ha produït després que el Lanbide (Servei Basc d’Ocupació) hagi denunciat els fets.

Tal com ha informat el Ministeri de l’Interior, la investigació s’ha portat a cap per part de la Comissaria de la Policía Nacional de Donostia. Els agents van tenir coneixement a través del Lanbide que una persona de nacionalitat algeriana rebia prestacions d’organismes públics espanyols, estant aquest individu i la família residint a França des de feia uns quants anys.

-Publicitat-

Van constatar també que el mateix cap de família disposava d’una targeta de residència de llarga duració a la Unió Europea.

De la investigació i les actuacions realitzades per la Brigada d’Estrangeria es va poder confirmar que efectivament aquesta família residia a França des de l’any 2014. D’aquesta manera tota la unitat de convivència, composta pel matrimoni esmentat i els cinc fills, estaria rebent prestacions econòmiques a càrrec de l’estat espanyol.

Per tal de poder percebre les ajudes econòmiques el matrimoni va haver de sol·licitar-les per mitjà de diversos formularis, estant subjectes durant tot el temps que duressin les prestacions a tant als drets com a les obligacions que s’estableixen en cada cas.

Entre d’altres obligacions recollides destaca que tant el sol·licitant de la prestació com tots els beneficiaris estarien subjectes a notificar a l’entitat emissora de la prestació i en un màxim de 15 dies tots aquells fets que poguessin donar lloc a la modificació, suspensió o fins i tot extinció d’aquest dret. Un exemple podria ser el fet de percebre altres ingressos monetaris, tenir propietats o canviar de domicili.

De les investigacions realitzades s’ha comprovat que ambdós ciutadans d’origen algerià rebien ajudes a càrrec de l’estat espanyol de l’any 2008 ençà. Es calcula que haurien arribat a percebre en tots aquests anys un total de 177.912’13 euros en concepte de prestacions i ajudes econòmiques.

A més a més, s’ha pogut acreditar que en els últims anys el cap de família ha estat treballant en diferents empreses franceses, a més que també ha percebut d’altres ajudes econòmiques provinents de l’estat francès, en concepte d’ajudes per a l’educació dels fills.

- Publicitat -

Malgrat això, tots aquests ingressos en cap moment han estat declarats ni comunicats als organismes públics de l’estat espanyol. D’aquesta manera, actualment els detinguts són titulars de tres vehicles, dos dels quals són francesos i l’altre espanyol, propietats que no han estat comunicades a l’estat espanyol.

spot_img

Últimes notícies

Notícies Relacionades