Dimiteixen tres magistrats per paralitzar la ILP de la independència

La dimissió dels tres magistrats del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), conformants de la comissió de control de la iniciativa legislativa popular (ILP) de la declaració d’independència, ha generat incertesa sobre el futur de la proposta.

La ILP impulsada per Solidaritat Catalana per la Independència (SI) reclama al Parlament que declari la independència de Catalunya. De fet, aquesta és una proposta que ja ha rebut l’oposició activa de diversos partits espanyolistes: PSC, VOX, C’s i PP. Els arguments de l’espanyolisme per tombar la iniciativa se centraven en la seva ”inconstitucionalitat”, així i tot les seves pretensions no han tingut recorregut.

-Publicitat-

Junts i CUP han votat a favor de la ILP. Consideren que s’ha de poder debatre de tot. Per altra banda, ERC s’ha abstingut, però, cap dels tres ha assumit el compromís de fer la independència aquesta legislatura.

Malgrat rebre l’aval de la Mesa, la renúncia de Francisco José Sospedra, Xavier Bonet i Amparo Illán ha provocat un retard en el tràmit de la ILP. En altres paraules, s’ha convertit en un escull més, ja que dificulta l’inici de la recollida de signatures de la proposta popular. És més, la dimissió inesperada dels magistrats espanyols es podria considerar una nova maniobra per frenar un projecte que cerca culminar el procés independentista, paralitzat pels partits processistes des de 2017.

El bloqueig imposa la incertesa

Per intentar superar aquesta situació, la Cambra catalana ha demanat al TSJC que es designin tres nous membres per a la comissió afectada. Així i tot, es desconeix quan s’aconseguirà trobar una solució que permeti emprendre la recollida de signatures per a la declaració d’independència. En tot cas, passi el que passi, aquest eventual bloqueig no suposarà un obstacle insalvable per a l’equip impulsor d’aquesta iniciativa popular per la independència.

spot_img

Últimes notícies

Notícies Relacionades