Ni pactes ni renúncies: Convocatòria contra la rendició de Junts i ERC

La rendició de Junts i ERC davant Espanya fa reaccionar novament el carrer. En aquest sentit, els Comitès de Defensa de la República (CDR) tornen a l’acció per denunciar la claudicació ”processista” que possibilitarà una amnistia dubtosa i la investidura de Pedro Sánchez com a president del govern espanyol. Denuncien que els últims mesos de ”negociacions, pactes i tripijocs diversos” han estat un ”circ esperpèntic” que els principals partits independentistes de l’actualitat ”han volgut vendre com un acord històric’’. De fet, consideren aquestes actuacions de l’independentisme institucional com una ‘’renúncia a la lluita pel dret d’autodeterminació’’.

Han convocat una concentració unitària per al divendres 17 de novembre a les 19.30, que tindrà lloc als Jardinets de Gràcia de Barcelona sota el lema de ‘’Ni pactes, ni renúncies’’. Davant d’aquesta situació s’han adherit a la mobilització l’Assemblea Nacional Catalana, Via Independència, Moviment vot de revolta, Plataforma Antirepressiva de Barcelona i Ponent, i altres organitzacions destacades.

-Publicitat-

Els CDR han fet públic a les seves xarxes el manifest de la concentració juntament amb la convocatòria. Denuncien que en els últims mesos ‘’hem presenciat un circ esperpèntic de negociacions, pactes i tripijocs diversos’’. ‘’De debò algú creu que el PSOE dels GAL, la guerra bruta, el qual va fer pinya amb el PP per aplicar el 155 canviarà ara tot el seu ideari per facilitar-nos el reconeixement i l’exercici del dret d’autodeterminació?”, es pregunten. A més, consideren que ‘’els partits processistes segueixen sense entendre que el dret a l’autodeterminació no serà concedit per mitjà de cap pacte, sinó que haurem d’arrencar-lo per la força’’. En aquest sentit, els CDR han vist una oportunitat per ”recuperar els carrers”.

Què passa amb l’amnistia espanyola?

L’amnistia espanyola integra ”actes determinants de responsabilitat penal, administrativa o comptable” des de l’1 de gener fins aquesta mateixa setmana. És a dir, la proposta no perdonaria fets posteriors al 13 de novembre de 2023.

Els CDR s’han referit al text del PSOE, que exculparia a 45 agents de la Policia espanyola processats el gener passat pel Jutjat d’Instrucció Número 7 de Barcelona per les càrregues del referèndum de 2017. La titllen de ‘’vergonyosament parcial’’, perquè no deixa clar que es pugui materialitzar amb tots els represaliats que s’haguessin d’acollir a la mesura. En aquest sentit, ‘’Un cop públic el pacte ha quedat clar que l’última paraula sobre com s’aplica la llei i qui hi entra o no, la tenen els jutges […] Si la darrera paraula és d’ells, nosaltres ja sabem la resposta: repressió i presó per a tothom’’, han sentenciat.         

L’Assemblea exigeix la independència

Per altra banda, l’Assemblea Nacional Catalana va un pas més enllà. Poc després de l’anunci de l’acord de legislatura de Junts i PSOE va convocar una manifestació davant del Parlament. De fet, la seva reclamació era l’aplicació de la Declaració d’Independència. En altres paraules, l’entitat va presentar una petició al registre de la cambra catalana. Sense reserves, les seves reivindicacions són ”aixecar la DUI i rebutjar els pactes que comporten la normalització de la situació sense assolir la independència”.

Contràriament, Òmnium celebra l’amnistia espanyola tot i detectar certes ambigüitats en el text de la llei d’amnistia presentada al congrés espanyol pel PSOE. La qualifiquen de ”resposta política, col·lectiva i democràtica a la repressió derivada del procés d’autodeterminació de Catalunya”. Mentrestant, Pedro Sánchez considera que el ”diàleg i el perdó” són la millor garantia per mantenir una Espanya unida.

spot_img

Últimes notícies

Notícies Relacionades