Illa, el cavall de Troia de l’espanyolisme

Ha arribat el moment de dir-ho, el PSOE català és tant espanyolista com el PP o Ciutadans. I l’objectiu és exactament el mateix, aconseguir que Catalunya sigui una regió més d’Espanya, com Extremadura o Astúries, sense una identitat potent, que no rivalitzi econòmicament amb Madrid. Ara bé, les estratègies per arribar aquest fi son diferents. Mentre VOX i el PP son agressius envers tot allò que representa la catalanitat, i prefereixen acabar la feina ràpid és a dir; mitjançant els tribunals, la subversió democràtica, les penes de presó, la persecució d’activistes o l’eliminació del català a les escoles, el PSOE opta per una estratègia més intel·ligent, i també més perillosa, que hauria de fer saltar les alarmes a tots els nacionalistes. L’estratègia del PP genera rebuig en aquells cercles moderats del catalanisme ja que el seu odi envers els catalans és força evident, en canvi, l’equidistància socialista, el catalanisme fals, desactiva el rebuig entre el catalanisme moderat i l’atrau.

Per què diem que promouen un catalanisme fals? El PSC no li importa el futur de la llengua catalana, ho podem observar quan l’alcalde Collboni es dirigeix en castellà a uns joves nouvinguts catalans guardonats. Aquest discurs del 22 de gener de 2024, deixa molt clar en quina llengua volen integrar aquestes persones (un fet clau, tenint en compte que en el futur els nouvinguts representaran un percentatge elevat del total de la població catalana);  ho va fer en castellà. El PSOE no creu que el català els pot ajudar a integrar-se perquè no creuen que s’hagin d’integrar a una nació catalana si no en l’espanyola. 

- Publicitat -

Quin és el “modus operandi” del PSOE a través de la seva filial el PSC? El PSOE, a través del catalanisme fals, pretén captar el suport del màxim grups socials de Catalunya. Desactiven les crítiques que podria generar un discurs ultraespanyolista del PP o Vox, creen un clima que els fa veure com amics de la catalanitat i no generen hostilitat, per tant, poden treballar per espanyolitzar Catalunya amb menys resistència i augmentar la seva base social. 

En primer lloc creen una obertura cognitiva seduint el votant nacionalista desencantat, amb falses intervencions en favor de la llengua o la cultura catalana, a la vegada indueixen poc a poc a relegar a un segon pla el concepte de nació catalana. Amb el pes institucional del qual disposen en les grans ciutats del país creen un moviment contracultural que acusa el catalanisme d’extremista i identitari, mentre ells s’erigeixen com a símbol de la moderació, captant encara més votants nacionalistes moderats. Aquests nous votants del PSOE progressivament reben més estímuls, per exemple; no cal que defensem la llengua, un concert econòmic? Perquè? Acaben renegant dels principis del catalanisme.  

- Publicitat-

El PSOE juga a llarg termini, mentre el PP, Cs i VOX juguen a curt termini. L’objectiu final dels socialistes és captar el catalanista cansat del qual parlava en Joel Joan; “que cansat és ser català” i assimilar-lo a les files espanyolistes. Estan esperant la rendició i l’esgotament en massa del sistema hegemònic cultural catalanista, per fer l’estocada final. Progressivament, rebran, d’una banda, l’espanyolisme latent, el catalanisme assimilat i la immigració que s’adheriran al marc cultural més potent; el Castellà. Llavors, en aquell moment, es desentendran del català. El nostre idioma passarà a ser una llengua en procés d’extinció i finalment morta ja que els seus parlants no el veuran com una eina de futur, sinó com quelcom del passat que divideix.

El resultat? La mort de la nació catalana. Catalunya serà una província més d’Espanya, amb una identitat folklòrica, sense cap lligam amb el passat i amb una economia regional. El PSOE i l’Estat espanyol ho hauran aconseguit després de segles d’ocupació, sense ni una bala, amb el poder de la manipulació. Desperteu catalans i lluiteu. Com deien els almogàvers! Desperta ferro!

spot_img

Últimes notícies

Notícies Relacionades

La salut nacional 

Segar Cadenes

Els catalans no som una ètnia

La demografia covarda

La veritat