Junts i la immigració: un debat esbiaixat

La polèmica de la gestió de la immigració que hi ha hagut aquestes darreres setmanes és una altra de les trampes del rendicionisme, en aquest cas de Junts, per allunyar el poble català de la seva voluntat d’independència. Ara m’explicaré.

En primer lloc, quan Junts diu que ha pactat amb el govern del PSOE que la Generalitat pugui gestionar els fluxos migratoris que hi ha a Catalunya menteix. Primer de tot, perquè la gestió de la immigració és competència exclusiva de l’Estat espanyol, i no pot ser delegada a cap comunitat autònoma. Senzillament, segons l’actual ordenament jurídic espanyol (un ordenament jurídic espanyol que, recordem-ho, Junts va decidir no trencar l’octubre de 2017) això seria il·legal. Per tant, Junts menteix per enèsima vegada al poble català. Una altra cosa és que aquesta notícia hagi obert el meló del debat sobre la immigració, cosa que és positiva.

- Publicitat -

En segon lloc, l’únic debat que volgudament ha obert Junts és el de la gestió de la immigració en el sentit de vincular-lo exclusivament amb la petició (legítima i necessària) dels batlles de Junts del Maresme que han demanat expulsar els delinqüents estrangers multireincidents que no paren de generar una greu situació d’inseguretat a la comarca. I no ha parlat de res més, en relació amb la immigració. No ho ha fet ni ho farà. I encara menys la vincularà a la situació d’ocupació que Catalunya pateix.

Tal com altres han assenyalat aquests dies a les xarxes, aquest debat que Junts ha encetat, esbiaixat i amb mala fe, vol amagar els eixos sobre els quals hauria de pivotar el debat sobre la immigració a Catalunya i els seus greus efectes sobre la població catalana. Sense negar, això també, que la immigració massiva que hem rebut aquests darrers 25 anys té molt a veure amb l’augment de la criminalitat a Catalunya i amb el fet que la grandíssima majoria de reclusos a les presons catalanes no són catalans.

- Publicitat-

El veritable debat sobre immigració que hauríem de tenir hauria d’incloure afirmacions com:

-Un 70% de la població del Principat no és catalana.

- Publicitat -

-La immigració que ens arriba contribueix a minoritzar els catalans i a la desaparició de la llengua i la cultura catalanes.

-Amb aquesta allau immigratòria la integració a la catalanitat de la majoria dels estrangers és impossible.

-Els castellans a Catalunya són immigrants.

-No ens fa falta la immigració. Cal que els catalans tinguem molts més fills.

-Els immigrants s’integren en castellà, no pas en català.

-El model econòmic ultraliberal i colonial espanyol que s’imposa a Catalunya fa venir immigració massiva i sense formació.

-La immigració fa baixar els sous dels catalans.

-Cal desincentivar la immigració i fomentar el retorn als països d’origen (Espanya inclosa).

Sense aquestes afirmacions de més amunt es desnaturalitza i s’espanyolitza el debat, a la vegada que s’amaga que és Espanya qui incentiva una immigració massiva que descatalanitza Catalunya fent-la venir gràcies a un model econòmic ultraliberal basat en el turisme i sostingut per grans empreses espanyoles i no catalanes en general.

Però de Junts no ens ha d’estranyar ja res. Si ERC i CUP són una cara de la moneda del processisme i el rendicionisme, Junts és l’altra cara de la mateixa moneda. I pel que fa la qüestió de la immigració, i tot i els escarafalls i insults que s’han llençat mútuament aquests dies, ERC i Junts defensen i porten a terme exactament les mateixes polítiques.

spot_img

Últimes notícies

Notícies Relacionades